fbpx

Как лесно да си направим домашно олио за тен

Когато пристигне пролетта все повече започваме да си мечтаем за лятото и да си представяме почивката си сред морските вълни и добивайки бронзов загар. На пазара има предостатъчно продукти за него, но ние имаме много ефективно натурално средство за придобиване на тен. Аз лично съм го изпитвала и горещо го препоръчвам. Много е важно, когато започнете да ползвате олио за тен вече да сте добили лек цвят.

Ако кожата ви е прекалено бяла или чувствителна изгарянето ви е в кърпа вързано, а и загарът няма да е здравословен и ще започне така неприятното лющене на кожата. Добре е всичко да се извършва стъпка по стъпка. Обикновено сме нетърпеливи и искаме да вземем всичко наведнъж, но това ни коства не много положителни преживявания и некомфортни състояния. Олиото, което ви предлагам и съм изпробвала е микс от Арганово олио и зехтин. Може да ги използвате и по отделно, както и да добавите какаово и кокосово масло. Не се притеснявайте да експериментирате. Аргановото масло има успокоителен ефект, ако сте изгоряли от слънцето може да го ползвате и като лосион за след слънце. Ще хидратира, овлажни и подхрани кожата, както и ще се абсорбира доста бързо.

Моята кожа е изключително бяла и ми трябва доста време, за да потъмнея, да не говорим, че задължително минавам през така неприятното изгаряне и лющене. Моят съвет е, ако и вие сте такъв тип, да започнете излагането си постепенно още преди да сте отишли на почивка. Някои дами ползват солариум, но аз определено не съм привърженик. Достатъчно е в почивните дни да ходите на някой басейн, на село, на езеро или река, че дори и в планината. Страната ни е облагодетелствана, така че и в който и район на България да се намирате все ще намерите някое местенце, където да се попечете. И все пак не се излагайте в часовете със силно слънце. Това е най-добрия начин да добиете здравословен тен през почивката си, а и правейки тези малки бягства ще направят по-приятно чакането. Знам, че когато почивката наближи, времето почти не минава.

И така, след като вече сте подготвили кожата си може веднага да започнете да се мажете с аргановото олио и зехтина. Гарантирам ви, че ще потъмнеете доста бързо без да изгаряте и всеки ще ви завиди за тена. Няма да повярва като споделите с какво сте го направили – само с две природни съставки. Не забравяйте, че олиата не са водоустойчиви и ще трябва да се мажете след всяко излизане от водата, а и като цяло по-често, тъй-като те не съдържат химични вещества. Пожелавам ви приятна почивка и прекрасен тен! Може да погледнете и рецептата ни за домашен слънцезащитен крем.