fbpx

Силно подхранваща маска за коса и лющещ се скалп

От смяната на климата, средата,замърсяванията и третирането косата ни се изтощава. Ако кожата на главата ни е по-чувствителна скалпа започва да се лющи и имаме усещане за неприятен сърбеж. Предлагаме ви силно подхранваща маска, както за косата, така и за скалпа. Косата ще бъде нежна, мека, здрава и с обем. Разтежът й ще се стимулира, а скалпа успокоен, овлажнен и лющенето ще се намали значително.

Маската има следните съставки:

  1. 2с.л Арганово олио;
  2. 1с.л Бадемово олио;
  3. ¼ олио от Чаено дърво;
  4. 1 банан;
  5. 1с.л натурален пчелен мед;
  6. 1 жълтък;

В удобна купа сложете съставките – за по-добро смесване може да изпозвате блендер. Медът, олиата от Арган и Чаено дърво ще успокоят скалпа. Те имат антибактериално действие, ще подхранят скалпа и ще го овлажнят. Така ще намалят лющенето. Яйчения жълтък е богат на витамини и ефектът му не е тайна. Ще придаде блясък и сила на косата. Също има предпазващ ефект от слънцето и топлинно третиране на косата. Бананът овлажнява косата и успокоява сърбежа на скалпа. Бадемовото олио ще придаде обем на косата ви. Използвайте маската 1 път  месечно през зимата като я оставите да престои на косата ви 45мин. През лятото я ползвайте 2пъти месечно, тъй-като тогава косата е податлива най-много на външни влияния и замърсявания. Оставете да престои 1час. Последните 15мин от престоя на маската може да я затоплите с хавлия или със сешуар.

Всичките съставки ще повлияят изключително благотворно на косата и скалпа ви, ще стимулират разтежа, ще я предпазят и усилят нейната устойчивост.