fbpx

Меки и нежни стъпала с мляко и Арганово олио

Често имаме проблеми със стъпалата. Кожата загрубява, изсушава се, затова трябва да се погрижим за тях. На пазара съществуват множество продукти, но ние ви предлагаме евтина и ефективма рецепта за домашно спа, което ще има същия ефект и то само с природни средства. Стъпалата ви ще бъдат подхранени, почистени и меки като на бебе. Рецептата ни се състои в 3 стъпки:

Стъпка 1: Накисване

  • 1 чаша прясно мляко
  • 2с.л Арганово олио

Вземете легенче, в което ще накиснете стъпалата си. Напълнете го наполовина с топла вода. Прибавете млякото и Аргановото олио. Тези две съставки имат овлажняващо действие и ще подхранят и омекотят стъпалата ви. Аргановото олио има и антибактериално действие. Потопете стъпалата си за около 10мин.

 

Стъпка 2: Ексфолиране

  • ¼ чаша бяла захар на кристали
  • 2с.л Арганово олио
  • 1ч.л лимонов сок (прясно изцеден)

В бурканче сипете съставките и ги смесете. С леки масажни движения разнесете домашно приготвения скраб като се фокусирате върху местата с най-много мъртви клетки. Захарта и лимоновия сок помагат за ексфолирането, а Аргановото олио подхранва и омекотява стъпалата. Като разнесете хубаво сместта и почитсите краката си от мъртвите клетки и загрубяла кожа ги потопете отново във водата с мляко и олио. Ако имате много наслоявания може да използвате пемза.

 

Стъпка 3: Овлажняване

Подсушете стъпалата. За овлажняване сложете няколко капки чисто Арганово олио на върха на пръстите си и с леки масажни движения ги разнесете. За максимални резултати правете процедурите 2/3 пъти седмично.

Това е – стъпалата ви са готови за отворени обувки.